В кои страни домакинствата притежават най-голям дял имоти без ипотечни кредити? С

...
В кои страни домакинствата притежават най-голям дял имоти без ипотечни кредити? С
Коментари Харесай

В кои страни домакинствата притежават най-голям дял имоти без ипотечни кредити?

В кои страни семействата имат максимален дял имоти без ипотечни заеми? С растежа на лихвите до 10-годишен, а в някои развити страни и до 20-годишен най-много, от Knight Frank показват данни за собствеността на парцелите, предава Darik Business Review.

Смята се, че точно страните, в които собствеността без заеми е висока, ще останат незасегнати от покачванията на лихвите.

Според последните данни от Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), страните от Централна и Източна Европа окупират челото на класацията.

Там, с изключение на Румъния, Хърватия и Литва, можем да намерим и България. Във всички тези страни собствеността на имоти без заем е над 80%.

Най-висок е този дял в Румъния – 95%, до момента в който за България е 82.7 на 100. Днес едвам 1.6% от парцелите у нас са купени с заем, сочат още данните на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В Румъния този % е единствено 0.9 на 100.

Над 70% благосъстоятелност имат още семействата в Унгария, Словакия, Полша и Латвия, до момента в който топ 10 се добавя от Словения и Гърция.

В дъното на класацията е Швейцария, където единствено 4.5% от парцелите са благосъстоятелност на семейства без отговорности по заеми.

В други богати страни, като Нидерландия, Швеция и Дания, този дял е сред 9 и 15%, до момента в който в Съединени американски щати и Германия - по 26%.

В средата на подреждането е Англия с 39% благосъстоятелност на парцели без заем.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР